ΑΘΛΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (vid)

###600 χιλιόμετρα ταξίδεψε η Ζάκυνθος , έφτασε κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και ένας αστείος διαιτητής ονόματι Πράσαντζης από την Δράμα την κατακρεούργησε στο ματς με τον Εορδαϊκό.###Το κύπελλο ήλθε στην Ζάκυνθο με το επιβλητικό 3-0 επί της Αμαλιάδας.### Μετά τις μεγάλες νίκες με Ηρόδοτο και Εργοτέλη ήλθε κατραπακιά με 4άρα στην Β΄ Εθνική από τον Λεβαδειακό.### ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ###

27-2-1977. ZAKΥΝΘΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 3-0.

Μεγάλη νίκη αντάξια της δυναμικότητας και της διαφοράς κλάσης της απέναντι στην Αμαλιάδα πέτυχε η Ζάκυνθος με 3-0 στον τελικό κατακτώντας το Κύπελλο της ΕΠΣ Ηλείας -Ζακύνθου. Ο τελικός έγινε στο Εθνικό Στάδιο Πύργου μπροστά σε 3000 κόσμο. Τα γκολ πέτυχαν οι Πισκαρδέλης , Κωστάκης και Κουρούμαλος Στρ.

Η Ζάκυνθος μετά από 15 μέρες έχασε το πρωτάθλημα με το 0-2 στην Αμαλιάδα, κέρδισε όμως την άνοδο για πρώτη φορά στην Γ ΄ Εθνική ως επιλαχούσα δεύτερη. Για το Κύπελλο Ελλάδος έπαιξε στα Γιαννιτσά και έχασε 1-4 από την Αναγέννηση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ πριν το τελικό με όλους τους διαγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές. Η Ζάκυνθος είναι με τα κίτρινα.

27-2-1983. ΖΑΚΥΝΘΟΣ -ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 3-0

Με δύο γκολ του Φιορεντίνου και ένα του Μάργαρη η Ζάκυνθος νίκησε 3-0 για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ηλείας -Ζακύνθου τον Πηνειακό Αμαλιάδος.

27-2-2000. ΠΑΤΡΑΊΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5-0.

Για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ο πρωτοπόρος Πατραϊκός συνέτριψε την Ζάκυνθο με 5-0 και την έστειλε κάτω από την γραμμή σωτηρίας στην βαθμολογία. “΄Αδικο το σκορ, όλα από στημένες φάσεις ” είπε ο προπονητής της Ζακύνθου Χρ. Βασιλείου.

27-2-2005. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΪΟΥ 0-0

Γκέλα στο Στάδιο η Ζάκυνθος έκανε κόντρα στην Αστραπή Ψαροφαϊου (0-0) για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και έχασε κάθε ελπίδα για την άνοδο.

27-2-2008. ΣΠΑΡΤΗ -ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-1

Σε εξ αναβολής παιχνίδι( Τετάρτη ) στην Σπάρτη η Ζάκυνθος για το πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής ήλθε ισόπαλη 1-1 αλλά αυτό δεν την κράτησε μακρυά από την επίτευξη του στόχου της ανόδου.

27-2-2011. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-0

Στο Φιλώτα της Φλώρινας έπαιξε η Ζάκυνθος κόντρα στον Εορδαϊκό και έχασε 1-0 για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ( Football league 2), λόγω ενός άθλιου διαιτητή (Πράσατζης από την Δράμα ) που έκανε τα πάντα για να κερδίσουν οι γηπεδούχοι που είχαν στις τάξεις τους μεγάλα ονόματα (Δεληζήσης ,Λοντίγκιν -αντικατάστησε τον πρώην δικό μας Αποστόλου- , Προβίδας, Κουτσουρές ,Άγγος ).Το ψεύτικο πέναλτυ που έδωσε ο Πράσατζης έκανε γκολ ο Άγγος στο 75.

Εορδαϊκός(Γ.Στράντζαλης): Αποστόλου (26’ λ.τ. Λοντίγκιν), Κάλφας (42’ Μουζούρογλου), Κριτσιωτάκης, Στεργιόπουλος, Δεληζήσης, Ταφαρλής, Σιανάκας, Άγγος, Παυλίδης (61’ Προβίδας), Κουτσουρές, Σικαλόπουλος

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Σ. Μπαξεβάνος): Ντουγέρογλου, Λιβέρης, Γιαντσέλης, Παναγιωτίδης (68’ Κόντης), Γεωργίου, Kατσαδούρος (82’ Λαζούρας), Χατζηαντωνίου, Ζαφειρόπουλος, Τσιριγώτης (88’ Τσέργκεφ) , Σεφερίδης, Μπάστας

Δείτε το βίντεο του αγώνα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ

Τερματοφύλακας του Εορδαϊκού έπαιζε τότε ο Γιούρι Λοντίγκιν που είχε γεννηθεί στις 26 Μαΐου 1990 και έκανε απίστευτη καριέρα 2 χρόνια μετά. Το καλοκαίρι του 2010 μετά από διαπραγματεύσεις των τότε προέδρων Ξάνθης – Ζακύνθου (Πανόπουλου – Γούναρη )για μικρή οικονομική διαφορά δεν είχε καταλήξει έστω δανεικός στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ίσως τότε η ομάδα μας να είχε λύσει για πάντα το οικονομικό της πρόβλημα….

Σε ηλικία 10 ετών ο Λοντίγκιν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ακρίτα Νευροκόπιου στο χωριό από όπου καταγόταν η μητέρα του. Η Ξάνθη ήταν αυτή που διέκρινε το ταλέντο του και τον ενέταξε στις ακαδημίες της. Στα 20 του, η ομάδα της Θράκης τον δανείζει στον Εορδαϊκό αντί της Ζακύνθου. Εκεί κάνει εξαιρετικά παιχνίδια τη σεζόν 2010-2011, ανάμεσά τους και ένα στο Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου νικήθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης από τον Γιώργο Φωτάκη.

Αφού δοκιμάστηκε από τη ρωσική Σπάρτακ Νάλτσικ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η συμφωνία, επέστρεψε στην Ξάνθη και περίμενε την ευκαιρία του. Αυτήν του την έδωσε ο Νίκος Κωστένογλου που τον καθιέρωσε κάτω από τα γκολπόστ της Ξάνθης. Οι εμφανίσεις του ώθησαν τη Ζενίτ να τον αποκτήσει έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνεχίζει βασικός και στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης και σύντομα ήρθε και η κλήση στην Εθνική Ρωσίας από τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Φάμπιο Καπέλο.

Το 2014 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Ζενίτ, μέχρι το 2019 και βρέθηκε στο Μουντιάλ του 2014, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.Έμεινε στη Ζενίτ 5,5 χρόνια κατακτώντας ένα Πρωταθλημα (2014-2015), ένα κύπελλο (2015-2016) και δύο Σούπερ Καπ Ρωσίας (2015, 2016).Επόμενος σταθμός ο Ολυμπιακός ως δανεικός από τους Ρώσους. Όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μένοντας στη «σκιά» του Ζοσέ Σα. Τη σεζόν 2019-2020 υπέγραψε στην Γκαζιαντέπ. Έμεινε μόνο για 6 μήνες και επέστρεψε ξανά στη Ρωσία για λογαριασμό της Άρσεναλ Τούλα. Από το 2021 αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα (λόγω οικογενειακών προβλημάτων έπρεπε να γυρίσει στην Ελλάδα ) και τα τελευταία δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό!!!….

27-2-2022. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΖΑΚΥΝΘΟΣ 4-0

Ο Λεβαδειακός πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση και σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε με 4-0 της ομάδας της Ζακύνθου στο παιχνίδι που έδωσαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» για την 21η αγωνιστική του Β’ (νότιου) ομίλου της “Super League 2” 2021-2022.

Σκόραραν οι Μυτίδης, Χάμπτον ,Τζημόπουλος και Πολέτι.

Για την ομάδα της Ζακύνθου, ο Δημήτρης Νόλης, ξεκίνησε τον Μέντες  στο τέρμα και τους: Καραμί, Οντόνε, Σοάρες, Κούνια, Κιτόκο, Νικολακόπουλος, Σπίρι, Ντάσης, Τσιμέλι, Κοναγκάγια.

Στ.Γ

Previous Post

Στο τέλος λύγισε η Καλαμάτα

Next Post

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ …(vid)

Scroll to top