ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

###Εννιά αγώνες από έξη 10ετίες στο ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. Χαμένος τελικός Κυπέλλου, νίκη με την Δόξα Αγίας Μαύρας !!! ,με σκάφος του λιμενικού για προστασία έφυγε ο διαιτητής σε επαγγελματικό αγώνα από την Ζάκυνθο και άλλα πολλά. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ###

3-3-1968. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ- ΑΚΑΡΝΑΝ 1-1

Για το πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣ Πατρών ο Ζακυνθιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ακαρνάν Αγρινίου στο Στάδιο και ήλθε ισόπαλος 1-1.

3-3-1974. ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΟΣ -ΖΑΚΥΝΘΟΣ 9-8 (στα πέναλτυ)

Στα πέναλτυ έχασε το Κύπελλο ΕΠΣ Ηλείας- Ζακύνθου (1973-1974) η Ζάκυνθος από την Δάφνη Ανδραβίδος στον τελικό που έγινε στον Πύργο. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα το σκορ ήταν 3-3, στην παράταση 4-4 και στα πέναλτυ η Δάφνη Ανδραβίδος ευστόχησε σε 5 ,η Ζάκυνθος σε 4 και έτσι κατέκτησε το τρόπαιο με συνολικό σκορ γκολ 9-8.

3-3-1985. ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΔΟΞΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ 3-1

Για το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Ηλείας -Ζάκυνθου η Ζάκυνθος νίκησε στο Στάδιο την Δόξα Αγίας Μαύρας με 3-1.

3-3-1991. ΖΑΚΥΝΘΟΣ -ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 3-2

Τα γκολ του Μουζάκη και του Κοντονή δεν έφταναν στην Εύβοια και η Ζάκυνθος για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής γνώρισε την ήττα από τον Λήλαντα Βασιλικού με 3-2.

3-3-1996. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 0-2.

Το πρώτο παιχνίδι του Γιάννη Ιωάννου στον πάγκο του ΑΠΣ Ζάκυνθος στέφθηκε με μια ακόμα ήττα (0-2) ,αυτή τη φορά από την Εράνη Φιλιατρών για το πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής. Τα γκολ πέτυχαν οι Αλεξανδρόπουλος στο 35΄και Ναστόπουλος στο 46΄.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ( Ι.Ιωάννου):Μάργαρης, Πίσκοπος, Μπιάζης, Λιβέρης, Ν.,Μαρόπουλος Γ.,Μαρόπουλος Π.,Κοντονής, Βλαχόπουλος(57΄Παπαδάτος), Μαρίνος Μουζάκης Α.(Λιβέρης Π.,),Κονίδης (46΄Λιβέρης Σ.)

.

3-3-1999. ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΤΣΙΛΙΒΗ 3-0.

Σε αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Ζακύνθου η Ζάκυνθος νίκησε το Τσιλιβή με 3-0. Σκόραραν οι Θεοδωρίδης 2 ( 25΄-56΄) και Τριανταφυλλίδης (87΄).

3-3-2002. Α.Ο.ΣΤΡΑΤΟΣ -ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-2

Στο τοπικό ντέρμπυ για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής η Ζάκυνθος νίκησε την ομάδα του Α.Ο.Στράτος με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Οπάρα (38΄) και Τσουκάνι (76΄). Προπονητής στην Ζάκυνθο ήταν ο Σ. Φιορεντίνος

3-3-2010. ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο-Ο

Η ομάδα της Ζακύνθου, πέταξε…  στα σκουπίδια την ευκαιρία που  της παρουσιάστηκε, μέσα στην έδρα της και δεν κατάφερε να κερδίσει την Αγ. Παρασκευή (0-0), χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διατηρηθεί κοντά  στην κορυφή για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Είχε κόντρα την διαιτησία σε μεγάλο βαθμό,ο κόσμος εξαγριώθηκε και είχαμε άσχημα γεγονότα .Δείτε το άρθρο του contra.gr.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού 100 περίπου οπαδοί της Ζακύνθου έστησαν “μπλόκο” -στην κυριολεξία- στο λιμάνι και τους δρόμους γύρω από αυτό προκειμένου να βρουν τους διαιτητές. Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το πλοίο έφυγε χωρίς τους Μπαλατσούκα, Τσιμίκο, Τίκα και Ντάγιουκλα (τέταρτος διαιτητής), ενώ η πλειοψηφία των αγανακτισμένων οπαδών αποχώρησε. Να σημειωθεί πάντως κάποιοι από αυτούς επισκέφτηκαν το αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας συνθήματα κατά των διαιτητών.

Τελικά, μετά από συμφωνία του λιμεναρχείου με την αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες αποχώρησαν από την Ζάκυνθο με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος λίγο μετά τις 21.00, ενώ ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί από τις 17.00 περίπου!

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Σ.Καρυπίδης): Αποστόλου, Λιβέρης, Κωστάκης (76′ Μάτσος), Μαρίνος (66′ Μπάστας), Μόσκαλ, Στρατομήτρος, Κανελίνι, Κουλουκίδης, Ντίνας (83΄ Χατζηαντωνίου), Καρακατσάνης, Θανόπουλος.

3-3-2013. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 0-3

Ήταν η εποχή που η Ζάκυνθος ήταν παρατημένη και κυνηγημένη από πολλούς… .Σε αγώνα του τοπικού ήταν 1500 φίλαθλοι και στο Στάδιο την ίδια ώρα με την ιστορική Καλαμαριά 150 !!!!Όμως το βιβλίο έγραψε στα τέλη της σαιζόν Β΄ΕΘΝΙΚΗ. Η Ζάκυνθος που είχε γυρίσει λόγω επισποράς στο Στάδιο μετά από 2.5 μήνες απουσίας, ήταν άτυχη αφού έπαιζε από το 37’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γαβριηλίδη (2 κίτρινες ).

Μέσα σε τρία λεπτά ο Λαζαρίδης έβαλε τους Πόντιους μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, με τέρματά του στο 61’ και το 64’ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 υπέρ των Θεσσαλονικιών ο Χαλιμπάκης με σουτ στις καθυστερήσεις του ματς.

Ζάκυνθος(Δ. Μαγκαφίνης) : Παλιούρας, Μπιάζης, Στασινόπουλος Δ., Καρύδης, Τσολακούδης, Γαβριηλίδης, Ψάρρης (45΄ Πετράκος), Γκίκας, Μενίκου, Γραμματικόπουλος Δ. (78΄ Χατζηβαλσάμης), Δημόπουλος (46΄Σολομωνίδης)

Δείτε το βίντεο του αγώνα από τον Σ.Φ. Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στ.Γ

Previous Post

Διπλό στη Μεσσήνη –5άρα στον Αίαντα

Next Post

ΑΝΤΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…

Scroll to top